search for your future job

Operationeel Inkoper

Introductie

Ben je als Operationeel Inkoper klaar voor een tweede stap in je inkoop carrière? Hoe gaaf zou het zijn als je deze vervolgstap kan pakken en ondertussen loop je dagelijks tussen de nieuwste vliegtuigen.

Organisatie

Bij Fokker Techniek draait het om één doel: het overtreffen van betrouwbaarheidsverwachtingen om vliegtuigen te houden waar ze thuishoren, in de lucht!

Als Global Independent Aerospace Service Provider creëert Fokker Techniek op maat gemaakte oplossingen voor regionale, commerciële, special mission (VIP) en militaire vliegtuigen. Ze ontwikkelen, onderhouden, repareren, upgraden en leveren hoogwaardige oplossingen voor deze nieuwste generatie vliegtuigen. Fokker Techniek biedt hierbij componentbeschikbaarheid en reparatieprogramma’s, reserveonderdelen, engineering, modificaties, en documentatieondersteuning aan. De unieke combinatie van OEM (Original Equipment Manufacturer (design) expertise en after-sales support services maakt Fokker Techniek een onmisbare partner voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Fokker Techniek en zusterorganisatie Fokker Services zijn wereldwijd aanwezig, met vestigingen in Europa, Azië en Amerika.


Werken bij Fokker Techniek

Wat is het hoogtepunt van je ambitie? De ambitie van Fokker Techniek begint op ongeveer 30.000 voet en klimt vanaf daar. Weinig mensen weten hoe het voelt om hun werk in de lucht te plaatsen. Je toekomstig collega’s zitten hier middenin en nemen je mee wanneer je werk een vlucht neemt. Ook daarom zijn ze bij Fokker Techniek zo gedreven om de ontwikkeling van jouw maximale potentieel te ondersteunen. Samen zal je werk vernieuwing combineren met innovatie en heruitvinden om op maat gemaakte oplossingen te creëren. Met Fokker Techniek heeft elke actie die je uitzet een betekenisvolle impact op het succes van een klant.

Functie

In een dynamische omgeving ga je aan de slag als Operationeel Inkoper binnen het totale team inkoop.

Jij bent degene die per sé wil weten; hoe behaal ik de beste levertijd tegen een zo scherp mogelijke prijs. Je doet dit met een aangeboren passie voor tijd en kwaliteit!

Als Operationeel Inkoper ben je het logistieke aanspreekpunt in de organisatie en verantwoordelijk voor het gehele operationele inkoopproces binnen aan jouw toegewezen projecten. Aan de hand van gepland en ongepland benodigde voorraad plaats je inkooporders bij (geselecteerde) leveranciers. Hierbij maak je gebruik van het interne ERP-systeem van Fokker Techniek.

Je bent steeds op zoek naar de beste prijzen en levertijden, vraagt deze op bij internationale leveranciers en kan intern onderbouwen waarom juist dat voorstel het beste is voor het project en de organisatie.

Naast deze ‘commerciële’ inkoop, ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de levertijden, het ad hoc oplossen van problemen rondom de levertijden binnen de verschillende projecten en ben je, binnen het onderhoudsproject, actief betrokken bij het managen van de verwachtingen vanuit verschillende interne- en externe stakeholders. Je uiteindelijk doel is om de materiaalbeschikbaarheid voor productie te garanderen.

In deze positie ben je actief in een twee ploegensysteem (dag en avond).

Functie-eisen

  • Een afgeronde MBO4 opleiding, bij voorkeur richting Logistiek;
  • 1 – 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je bent van nature pro actief ingesteld en bezit uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Ben je gewend om te werken met KPI’s;
  • Je bent in staat om lange- en korte termijn forecast richting de leveranciersketen door te vertalen;
  • Goede kennis van automatisering (office pakket / ERP systeem bijv. SAP);
  • Goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal is een vereiste. Duits is een pré.

Naast deze bagage beschik je over een commerciële instelling, schroom je het niet om tegengas te geven als de situatie daar om vraagt en pak jij de telefoon om te onderhandelen met de leverancier.

Je bent een positief ingestelde persoonlijkheid, pro actie, die kan relativeren en een aanjager is binnen het team.


Aanbod

Fokker Techniek is ambitieus richting de toekomst, net als jij. Vanzelfsprekend bieden zij een competitief pakket aan arbeidsvoorwaarden aan, waaronder een aantrekkelijk salaris, stevig pensioen, winst gerelateerde uitkering en 27 vakantie dagen + 13 ATV-dagen!

Sollicitatie

Ben je enthousiast over de positie en voldoe je aan de gestelde voorwaarden, neem direct contact met ons op. Het gehele proces van aanname voor de positie van Operationeel Inkoper wordt uitgevoerd door WFS PRO. Je cv en motivatie stuur je naar Rein van de Ven via [email protected] Wil je meer weten neem dan contact op via +31 (0)6 46260431