search for your future job

Internal Account Manager

Introduction

Voor een groeiende en bloeiende organisatie in de maakindustrie, CoreDux, zijn wij op zoek naar een Internal Account Manager (IAM). 

Werk jij graag in een hightech omgeving waar je echt de ruimte kan pakken om jouw expertise optimaal te benutten en voldoe je aan de profiel eisen? Neem direct contact met ons op.


Organization

CoreDux is een originele ontwerpfabrikant en systemintegrator voor transport van gas en vloeistof. Zij zijn een expert binnen hun vakgebied: het ontwikkelen van de ‘slagadersystemen’ (metalen en kunststof slang- en leidingsystemen) van hightech machines die gassen en vloeistoffen als een hartslag door de machines heen leiden.

CoreDux groeit hard, met veel ambitie realiseren ze nu al de faciliteiten richting de toekomst. Met in Tilburg ongeveer 140 medewerkers werken ze voor vooraanstaande klanten in o.a. de High- en Health Tech industrie zoals: ASML, Thermo Fisher, Siemens, Philips, GE en Air Liquide.

Als Internal Accountmanager (IAM) kom je terecht binnen de afdeling Business Support. Zij zijn verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van het offerte proces en de new product introduction (NPI) – projecten binnen CoreDux.

Bij een complexe klantvraag wordt het offerte proces opgestart ter voorbereiding van NPI. De offerte wordt verstuurd naar de klant en de betreffende inkooporder wordt verwerkt in het ERP systeem van CoreDux. De orders worden opgevolgd om te voldoen aan door de klant gestelde leverbetrouwbaarheid. Wegens dit proces is er sprake van een nauwe samenwerking met andere afdelingen binnen CoreDux, zoals met de Design Engineers, Accountmanagers, Productie, Inkoop en Planning. Project Managers & Sales Support.


Function

Als Internal Account Manager (IAM) ben je verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van correcte offertes. Aansluitend worden de hieruit volgende orders ingepland en opgevolgd om te voldoen aan de gestelde targets van leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid. Daarnaast is een actieve deelname binnen de NPI projecten waarbij je verantwoordelijk bent voor het klantencontact aangaande de logistieke aspecten. Hierbij moet worden gedacht aan: het bestellen van Long leadtime items (LLI), het verwerken van purchase orders (PO’s) in SAP van CoreDux en in het online klantensysteem. Ook ben je verantwoordelijk voor de calculaties van nieuwe NPI producten en zal daarbij ondersteuning krijgen van een Design Engineer en Project Manager.

Je takenpakket bestaat verder o.a. uit het volgende:

 • Contact onderhouden met de klant betreft het beantwoorden van vragen, het opstellen en uitsturen van offertes, het (her)bevestigen van orders, het coördineren van klantenklachten en reparaties aangaande NPI’s en tenslotte het mee denken in oplossingen of alternatieven voor de gevraagde producten;
 • Het ondersteunen van de key accountmanager bij de gehele offerte aanvraag (Request for Quotation, RFQ). Hierbij heb je nauw contact met de Design Engineer en de afdeling inkoop en planning om de productiekostprijs te berekenen;
 • Het zorgdragen voor een efficiënte en goed afgestemde orderstroom;
 • Het inschatten van de risico’s en het voorzien van problemen met betrekking tot het verwerken van de offerte, gepaste acties inzetten en deze nauwgezet coördineren;
 • Het herkennen van terugkerende problemen en vragen voor het verbeteren van het proces;
 • Het dagelijks bijhouden van het CRM systeem en quotation dashboard, waar de offerte processen in staan.


Requirements

 • HBO werk- en denkniveau;
 • ERP- en MS Office vaardig;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in een soort gelijke functie als internal accountmanager of commercieel medewerker binnendienst (bij voorkeur in een productieomgeving).

Daarnaast kan je jezelf (grotendeels) herkennen in de volgende eigenschappen: proactief, sterk in plannen en organiseren, communicatief vaardig, zorgvuldig (accuraat), oplossingsgericht, en commercieel vaardig.


Offer

Je komt te werken in een unieke hightech omgeving waar veel ruimte is voor jouw inbreng. De organisatie groeit hard en kent daardoor een ijzersterke financiële positie. De cultuur is open, toegankelijk en er is daadwerkelijk ruimte voor verandering om samen de volgende stap te zitten. Uiteraard is dit verbonden met een aantrekkelijk pakket aan voorwaarden:

 • Een fulltime baan met een salaris passend bij de functiezwaarte en jouw ervaring
 • 25 vakantiedagen + 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling via Pensioenfonds Metaal en Techniek
 • Reiskostenvergoeding


Application

Ben je enthousiast en pas je op het profiel? Neem dan contact op met ons op. Stuur je cv, inclusief motivatie naar Yessica Wiersma via [email protected] Toch nog meer informatie nodig? Bel dan naar +31 6 19 60 54 70