search for your future job

Business Unit Manager Hydrauliek – Roosendaal

Introduction

A. van Tilburg, AVT is al 55 jaar een echt familiebedrijf met hart voor de zaak en haar klanten. Met 9 verschillende locaties in Zuid en West Nederland, ruim 180 vakspecialisten en een ‘groene’ hoofdvestiging in Roosendaal, is AVT in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare technisch partner voor automotive en industrie.

Organization

De divisie automotive houdt zich bezig met merk ongebonden onderhoud aan trucks en trailers in de wegtransportsector. De divisie industrie is gespecialiseerd in de hydrauliek industrie voor o.a. industrie, mobiel, offshore, civiel en maritiem. Aangestuurd vanuit verschillende Business Units (BU) leveren beide divisies totale dienstverlening aan klanten; van kennis van techniek, een productaanbod, onderhoud en reparatie tot productie en support.

Eén van de BU’s is AVT Hydrauliek, gespecialiseerd in assemblage, opbouw en onderhoud van (mobiele) hydraulische systemen voor zowel de divisie automotive als industrie en het engineren van eigen hydraulische producten met een eigen machinefabriek in de groep. De Business Unit (BU) bestaat uit ca 30 fte, verantwoordelijk voor (after) sales, assemblage, service en onderhoud en industriële deelprojecten.

Function

AVT is op zoek naar een energieke, technisch onderlegde en commercieel gedreven manager die de BU Hydrauliek laat groeien en toekomstbestendig maakt. Zowel qua positionering in de markt, het bouwen van nieuwe producten en diensten als ook het verder optimaliseren van de interne processen. AVT staat in de startblokken om weer flink te groeien met o.a. een nieuwbouw en investeringen. In deze functie rapporteer je aan de Algemeen Directeur en tevens eigenaar van AVT. Je wordt ondersteund door een HR afdeling, marketing en sales en een finance afdeling.

Specifieke taken en verantwoordelijkheden:

 • P&L- en eindverantwoordelijk voor de BU Hydrauliek.
 • Geeft op coachende manier leiding aan het commerciële team, werkvoorbereiders en de operatie/werkplaats (30fte). Weet deze mensen te ontwikkelen op persoonlijk en inhoudelijk vlak.
 • Brengt de basis op orde; optimaliseert werk- en teamprocessen, brengt structuur aan en stuurt op operationele en financiële cijfers.
 • Bepaalt waar de toegevoegde klantwaarde zit en wat de BU toekomstbestendig maakt.
 • Brengt ontwikkelingen en mogelijkheden in de markt in kaart en vertaalt dit naar commerciële kansen en uitbreiding van de opdrachtenportefeuille voor de BU.
 • Bouwt aan en onderhoudt de samenwerking met opdrachtgevers.
 • Bouwt het netwerk uit en creëert samenwerkingsverbanden met klanten.
 • Bepaalt het product/diensten portfolio en de daarbij passende organisatie inrichting.
 • Overlegt regelmatig met de Algemeen en Financieel Directeur over de voortgang van de BU en bent hun sparringpartner.

Requirements

Als toekomstig Business Unit Manager Hydrauliek herken je jezelf in onderstaande:

 • De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Mechatronica of Werktuigbouwkunde. Je hebt ruime werkervaring in een technische omgeving, waarvan minimaal 5 jaar als leidinggevende met een P&L verantwoordelijkheid. Kennis en ervaring met hydrauliek is een pré evenals ervaring binnen de landbouwmechanisatie.
 • Je hebt een visie op de toegevoegde waarde van de BU, bepaalt de juiste koers en geeft richting. Je bent een stevige procesdenker en lijnmanager die de BU vanaf de basis professionaliseert en op een gestructureerde manier neer zet, met heldere processen en werkwijzen, kaders en duidelijke taken en verantwoordelijkheden.
 • Vanuit je commerciële gedrevenheid volg je ontwikkelingen in de markt, zie en pak je kansen en werk je voortdurend aan de technische verbetering/vernieuwing van producten en diensten richting klanten. Je bent een netwerker, zichtbaar voor de (toekomstige) klant en weet de BU omzet technisch te laten groeien. Optimale dienstverlening binnen afgesproken tijd, budget en kwaliteit staat voorop.
 • Voor jouw team ben jij een toegankelijk leider die zichtbaar en aanwezig is op de werkvloer. Een enthousiaste persoonlijkheid die draagvlak creëert, mensen inspireert, laat ontwikkelen, meekrijgt in veranderingen én tevens rust en vertrouwen uitstraalt. Hierbij creëer je eigenaarschap en vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel.

De ideale baan voor een allround, ondernemende en technisch onderlegde manager met passie, die graag bouwt en de BU gezond en sterk maakt!

Offer

Wat biedt AVT jou als Business Unit Manager Hydrauliek?

Een uitdagende positie binnen een solide Brabants doch vooruitstrevend familiebedrijf met groei ambities waarbij jij de kans krijgt niet alleen jouw team te laten groeien maar ook jezelf verder te ontwikkelen en als zodanig een significante bijdrage te leveren aan het verdere toekomstig succes van AVT.

Natuurlijk biedt AVT jou ook een marktconform jaarinkomen aangevuld met een variabel loon van 15% op basis van financiële en persoonlijke jaardoelen, een auto van de zaak en verdere (technische) middelen benodigd voor uitvoering van jouw werkzaamheden.

Application

Interesse?

Sollicitatiegesprekken worden gepland in november 2022. Start is gepland voor december 2022 / januari 2023.

Onze recruitmentpartner WFS PRO verzorgt het wervingsproces van deze functie. Bij interesse of vragen kunt je contact opnemen met Maurice Taks +31 (0)6 15341393. Wil je solliciteren, stuur dan jouw cv met motivatiebrief naar [email protected]