search for your future job

Manufacturing Engineering Manager

Introduction

GKN Aerospace is ‘s werelds meest toonaangevende leverancier binnen de vliegtuigindustrie. Met 51 productielocaties in 14 landen bedienen we meer dan 90% van ‘s werelds vliegtuig- en motorfabrikanten. Wij ontwerpen en produceren innovatieve slimme ruimtevaartsystemen en componenten. Elke keer dat je per vliegtuig reist, is het waarschijnlijk dat GKN je op weg helpt.

We zijn op zoek naar mensen die een verschil willen maken, getalenteerde medewerkers met de vaardigheden en passies om het beste te worden in wat ze doen.

Function

Voor onze locatie in Hoogerheide zoeken wij voor meerdere afdelingen ME managers. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het leiden van een multidisciplinair, procesbeheersingsgericht engineeringteam dat defecten elimineert door de inzet van GKN Aerospace Zero Defect Manufacturing (ZDM) toolsuite. Jij zorgt er samen met je team voor dat technische middelen ingezet worden voor productie- en ontwikkelingsprogramma’s en je zorgt ervoor dat deze ingezette middelen voldoen aan de vastgestelde functionele processen. Je rapporteert in deze functie aan de Site head of ME.

Met 711 medewerkers staat Fokker Elmo voor een hoog niveau van kwaliteit, innovatie en excellente prestaties. Fokker Elmo is een toonaangevende speler in het ontwerp, de productie en ondersteuning van Electrical Wiring Interconnection Systems (EWIS) voor lucht- en ruimtevaart-, ruimtevaart- en defensieprogramma’s. Door onze kennis, ervaring, tools en processen ondersteunt Fokker Elmo de vliegtuig- en motorprogramma’s van onze klanten.

Taken & Verantwoordelijkheden

In deze rol heb je de volgende taken & verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor prestatie van toegepaste processen binnen toegewezen gebied, in acht name: veiligheid, kwaliteit, produceerbaarheid en businesscase.
 • Leidinggeven aan technische teams om meetbare, metrics-gestuurde resultaten te leveren in overeenstemming met de operationele en programmadoelstellingen.
 • Het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van functionele technische normen en leveren van technische oplossingen voor complexe problemen.
 • Realisatie van een cultuur van procesbeheersing en Zero Defect Manufacturing (ZDM).
 • Realisatie van afgegeven budgetten met betrekking tot uren en gereedschap.
 • Het ontwikkelen van technische oplossingen in relaties met programmateams, die in overeenstemming zijn met de eisen en verwachtingen van de klant.
 • Continu verbeteren van productieprocessen door het implementeren van LEAN-initiatieven.

Requirements

Om deze rol optimaal te vervullen vragen wij het volgende:

 • Technische expertise in Manufacturing/Quality Engineering, met een kwalificatie in engineering.
 • Aantoonbare ervaring met het managen van procesintroductie en bestaande productieprocesverbeteringen.
 • Aantoonbaar vermogen om mensen te beïnvloeden, vertrouwen op te bouwen en effectieve werkrelaties op te bouwen binnen een wereldwijde organisatie.
 • Kennis van LEAN-processen.
 • Minimaal 5-10 jaar ervaring in Manufacturing/Quality Engineering.

Application

WFS PRO verzorgt het recruitment proces voor deze vacature. Pas je in dit profiel en heb je interesse, stuur je CV naar p.steenbergen@wfspro.nl. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem contact op met Puk Steenbergen: p.steenbergen@live.nl / 06-27118339.