zoek naar je toekomstige baan

Operations Support Engineer

Introductie

Wil je als Operations Support Engineer aan de slag en beschik je over de benodigde ervaring binnen de luchtvaart? Hoe gaaf zou het zijn als je deze stap kan maken binnen een luchtvaartorganisatie met meer dan 100 jaar vlieghistorie!

Organisatie

Bij Fokker Techniek draait het om één doel: het overtreffen van betrouwbaarheidsverwachtingen om vliegtuigen te houden waar ze thuishoren, in de lucht!

Als Global Independent Aerospace Service Provider creëert Fokker Techniek op maat gemaakte oplossingen voor regionale, commerciële, special mission (VIP) en militaire vliegtuigen. Ze ontwikkelen, onderhouden, repareren, upgraden en leveren hoogwaardige oplossingen voor deze nieuwste generatie vliegtuigen. Fokker Techniek biedt hierbij componentbeschikbaarheid en reparatieprogramma’s, reserveonderdelen, engineering, modificaties, en documentatieondersteuning aan. De unieke combinatie van OEM (Original Equipment Manufacturer (design) expertise en after-sales support services maakt Fokker Techniek een onmisbare partner voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Fokker Techniek en zusterorganisatie Fokker Services zijn wereldwijd aanwezig, met vestigingen in Europa, Azië en Amerika.

Werken bij Fokker Techniek

Wat is het hoogtepunt van je ambitie? De ambitie van Fokker Techniek begint op ongeveer 30.000 voet en klimt vanaf daar. Weinig mensen weten hoe het voelt om hun werk in de lucht te plaatsen. Je toekomstig collega’s zitten hier middenin en nemen je mee wanneer je werk een vlucht neemt. Ook daarom zijn ze bij Fokker Techniek zo gedreven om de ontwikkeling van jouw maximale potentieel te ondersteunen. Samen zal je werk vernieuwing combineren met innovatie en heruitvinden om op maat gemaakte oplossingen te creëren. Met Fokker Techniek heeft elke actie die je uitzet een betekenisvolle impact op het succes van een klant.


Functie

In je dagelijkse werk ben je de spil tussen productie, leveranciers, vliegtuigtype certificaathouders en engineering. Je gaat aan de slag met het uitvoeren van werkzaamheden gericht op het analyseren en oplossen van technisch specialistische vraagstukken op structureel, mechanisch en Avionisch gebied voor de lopende projecten. Uiteraard doe je dit passend binnen kwaliteitseisen en wet- en regelgeving van de luchtvaart. Binnen je verantwoordelijkheden valt onder meer het volgende:

 • Het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen (ook wettelijk) voor door jouw, opgestelde structural- en avionica repairvoorstellen met bijbehorende testvoorstellen bij de OEM (Origninal Equipment Manufacturer) zoals Boeing, Airbus en Fokker.
 • Ben je technisch aanspreekpunt voor zowel de gestandaardiseerde en niet-gestandaardiseerde onderhoudstaken gedurende het werkvoorbereidingsproces, als ook voor probleemoplossing bij (ad hoc) technische vraagstukken gedurende het productieproces van een project;
 • Voorzie je de afdeling Marketing & Sales van input voor projectvoorstellen en haalbaarheidsvraagstukken;
 • Het voorbereiden van werkinstructies bij uitbestedingen en het beantwoorden van technische vraagstukken die hieruit voortkomen;
 • Het, op technisch vlak, monitoren en waar nodig bijsturen van het inkoop- en logistieke proces wanneer er alternatieve componenten, verbruiksartikelen of tooling ingekocht moeten worden;
 • Bied je technische ondersteuning aan de Project Manager in het productieproces;
 • Bijhouden van marktontwikkelingen en het borgen van deze kennis binnen de organisatie van Fokker Techniek;
 • Werk je veel met interne afdelingen samen voor verbetering, ontwikkeling, standaardisatie en optimalisatie van:
 • diverse trainingen op technisch vlak ten behoeve van kennisontwikkeling binnen de afdeling Operations;
 • reparatiemethoden, processen en gereedschappen om het productieproces verder te optimaliseren;
 • voorraadanalyses en het doorselecteren van de beschikbare tooling;
 • het werkvoorbereidingsproces.

Je bent bereidt om in twee ploegen te werken. Dit in samenspraak met het team.


Functie-eisen

 • Afgeronde hbo opleiding in de richting (vliegtuig)techniek of vliegtuigonderhoud;
 • Kennis van- en ervaring met productieplanning ten aanzien van het vliegtuigonderhoud;
 • Gedegen kennis wet- en regelgeving EASA/FAA Part 145 – Part 21 – Part M en TCCA;
 • Kennis van het vliegtuigonderhoudsproces en bijbehorende documentatie (technische handboeken, manuals, voorschriften);
 • Nederlands en Engels zijn een vereiste in woord en schrift.

Hiernaast heb je een sterke focus op kostenbeheer, streef je continu naar verbetering, standaardisering en flexibiliteit. Uitdagend gestelde doelstellingen ga je niet uit de weg.


Aanbod

Fokker Techniek is ambitieus richting de toekomst, net als jij. Vanzelfsprekend bieden zij een competitief pakket aan arbeidsvoorwaarden aan, waaronder een aantrekkelijk salaris, stevig pensioen, winst gerelateerde uitkering en 27 vakantiedagen + 13 ATV-dagen!

Sollicitatie

Ben je enthousiast over de positie en voldoe je aan de gestelde voorwaarden, neem direct contact met ons op. Het gehele proces van aanname voor de positie van Operations Support Engineer wordt uitgevoerd door WFS PRO. Je cv en motivatie stuur je naar Rein van de Ven via [email protected] Wil je meer weten neem dan contact op via +31 (0)6 46260431